DLF blandt de 20 mest klimavenlige frøvirksomheder

Det internationale tidsskrift European Seed har kåret de 20 mest klimavenlige virksomheder i 2021. DLF får prisen for sin rolle i udviklingen af rodscreeningsanlægget RadiMax
DLF blandt de 20 mest klimavenlige frøvirksomheder

Længe før klimaet blev et af de varme emner på den politiske dagsordenen var DLF blandt intiativtagerne til at samle forædlere og forskere fra virksomheder og universiteter i jagten på at udvikle afgrøder tilpasset til fremtidens klimaudfordringer

Sammen med partnere i Crop Innovation Denmark (CID) byggede DLF i 2016 verdens største og mest avancerede rodscreeningsanlæg, RadiMax, der kan teste op til 600 plantelinjer for tørketolerance og rodvækst. Via avanceret kameraudstyr, der sænkes ned i plexiglasrør, kan forskerne følge rodvæksten i de enkelte plantelinjer under tiltagende tørkestress.

Forskerne kan udnytte denne viden til at identificere sorter til kunder, der efterspørger de planter, der klarer sig bedst under tørkestress.

Lige nu kan vi betragte blodrøde tørkeindekskort og nedbørsunderskud i foråret, der i syv ud af de seneste otte år har hærget NordeuropaUnder de vejrforhold klarer de sorter sig bedst, der er i stand til at udvikle et dybt rodnet.