Hest spiser græs på græsmark

Hestegræs

Skal du anlægge en ny hestefold eller græsmark? Find de beste blandinger her og få også gode råd til både etablering og vedligeholdelse af græsmarken.

Hestegræsblandinger

Sammensæt din egen gårdblanding

Træk på vores viden om græsmarkplanter og sammensæt en gårdblanding, der passer lige nøjagtig til forholdene og krav til foder på din bedrift. For at lave din egen blanding skal du bestille min. 600 kg, som leveres i enten 10 kg sække eller i storsække (400 kg).

Arter og sorter

Etablering af græsmark

Hvordan får du etableret den bedste græsmark til dine heste? Vi guider dig gennem alle steps i processen.

 

 

Vedligeholdelse af græsmark

Hvordan sikrer du dig, at din eksisterende græsmark er optimal for dine heste? Vi giver gode råd til bl.a. eftersåning og gødning.

Heste græsser på græsmark

Kontakt os

Vi hjælper gerne

Har du brug for hjælp? Så tag fat i os!
Vælg område i boksen.

Landbrug - Administration
Landbrug - Fodergræs/hest
Landbrug - Fodergræs/roer
Landbrug - Vildt/efterafgrøder

Tel.:

Mail:

Find kontaktperson

Vidste du ...?

Der findes relativt få undersøgelser, som dokumenterer, hvilke græsser heste foretrækker, men har man bare en smule kendskab til heste, så lærer man hurtigt, at hesten foretrækker nogle græsser frem for andre.

En svensk undersøgelse har undersøgt flere forskellige typer af græsser og deres mulige anvendelse i et afgræsningsforsøg med heste.

Undersøgelsen viste tydeligt, at timoté, alm. rajgræs og strandsvingel egner sig godt til heste, men også at rødsvingel, engrapgræs, og hvidkløver samt lucerne kan være en del af blandingen. En ekstra fordel ved anvendelse af hvidkløver, rødsvingel og engrapgræs er, at de skaber en holdbar, tæt og slidstærk bund i marken.

 

Et pilotprojekt gav os information om valg af græsblanding til heste. En vellykket screening af de forskellige græsser giver et godt udgangspunkt for at vælge græsser til heste. Se opsummering af projektet her. 

Vi har desuden forskellige demo-arealer, hvor vi tester HorseMax blandingerne på udvalgte ejendomme. Her får vi respons på sammensætningen og funktionen af blandingerne og en indsigt i forskellige hestes præferencer i forbindelse med afgræsning.

Vi har vi sammensat seks græsblandinger til heste med hvert deres formål og indhold. Find den helt rigtige blanding til din hest blandt blandingerne øverst på siden. 

Kataloger


ForageMax grovfoder  Download


ForageMax ØKO grovfoder         Download


Raps Download