Sikrer frøforsyningen til fødevareerhvervet

Den seneste tids nedlukninger i samfundet har påvirket alle, og mange glæder sig til, at der gradvis bliver løsnet op for dvaletilstanden
Sikrer frøforsyningen til fødevareerhvervet

Til gengæld har der gennem hele corona-nedlukningen været højsæson på vores produktionsafdelinger

Her har medarbejderne travlt med at rense frø og lave frøblandinger til fodermarker og plæner

Frøet bliver sendt til forhandlerne i ind- og udland, der forsyner kunderne gennem butikker, supermarkeder og byggemarkeder og planteskoler.
Mange haveejere har benyttet påsken til at give plænen en kærlig hånd med mosriven og nye græsfrø, og på sportsplænerne har der også været gang i pleje- og renoveringsprogrammer, så tiden er blevet udnyttet frem til at banerne igen må benyttes.
I landbruget bliver der i denne tid sået nye græsmarker til gårdens dyr, og de gamle kløvergræsmarker lyser op med friske og grønne blade klar til at tage imod dyrene.

Normalt er det en forårsfest for mange børnefamilier, der kigger med, når køerne bliver lukket ud af stalden og kommer på græs på Øko-dagen i april. Sidste år var der mere end 200.000 besøgende på Øko-dagen. I år bliver begivenheden i stedet live-streamet på Facebook-siden ’I love Øko’ fra kl. 11:30 søndag den 19. april.