To planteforædlere fra DLF blandt de mest innovative i Europa

To af DLFs planteforædlere inden for plæne- og fodergræs er optaget på liste over de 20 mest innovative planteforædlere i Europa
To planteforædlere fra DLF blandt de mest innovative i Europa

Tidsskriftet European Seed kunne i sidste uge løfte sløret for deres liste over de 20 mest innovative planteforædlere i den europæiske frøsektor

European Seed har bedt de nationale brancheforeninger i Europa og andre i den europæiske frøsektor om forslag til, hvem der i deres øjne har været de mest innovative planteforædlere i 2019

Dette har resulteret i en liste med de 20 mest kreative folk inden for planteforædling, som har bidraget med deres arbejde til gavn for landmænd og forbrugere.
To af DLFs planteforædlere, der gennem mange år har arbejdet med plæne- og fodergræs, er optaget på den prestigefyldte liste.

Vladimir Černoch, planteforædler fodergræs i DLF, Tjekkiet

Vladimir været aktiv i planteforædling i over 35 år, og lige nu arbejder han med den komplicerede forædling, der kombinerer svingel- og rajgræsarter.
Han er ophavsmanden bag udviklingen af ​​sorter af festulolium, der kombinerer de gode egenskaber fra rajgræs og svingel.
Som et resultat heraf har DLF nu en eksklusiv portefølje af forskellige sortstyper, og forædlingsarbejdet har forbedret foderudbyttet og kvaliteten under en lang række klimaforhold. Festulolium-sorter bliver derfor mere og mere relevante i områder med mere ekstreme klimasvingninger som tørke eller oversvømmelser.

Vladimir's arbejde har gjort det muligt for DLF at introducere to nye hø- og afgræsningssorter af festulolium på det europæiske marked i 2019, der efterfølges af to festuloliumsorter af strandsvingeltypen til det europæiske marked i 2020, og hans fokus er nu på finde DNA-markører for øget tørketolerance.

Christophe Galbrun, planteforædler plænegræs i DLF, Frankrig

Christophe har arbejdet med planteforædling siden midten af 1980’erne, og i øjeblikket fokuserer han på forædlingsprogrammet for 4turf®.
Han er manden bag en af ​​de store nyskabelser inden for plænegræsforædling: tetraploide plænesorter af alm. rajgræs (også kaldet ‘4turf’) med forbedret tolerance over for sygdomme og tørkestress.
Standardsorter af tetraploide foderrajgræsser er meget grovere og har en mere en mere åben og kraftig tilvækst end diploide sorter. Dette til trods er 4turf sorterne sammenlignelige med nogle af de bedste diploide plænesorter. De er finbladede og har en meget god skudtæthed og lav tilvækst. Derfor er 4turf blevet en værdifuld ingrediens i plænegræsblandinger til sportsbaner og rullegræsproducenter over hele Europa.

Takket være Christophe's arbejde kunne DLF sidste år introducere flere nye 4turf-sorter til plænegræsmarkedet.