Frøeksporten slår ny rekord i 2019/20

Med 110.000 ton eksporteret frø sletter danske græs- og kløverfrø sidste års rekord. Det skriver Landbrugsavisen på baggrund af tal fra Danmarks Statistik og Landbrug & Fødevarer
Frøeksporten slår ny rekord i 2019/20

For andet år i træk når eksporten af græs- og kløverfrø over 100.000 tons fra Danmark til lande over hele kloden med tempereret klima

Rekorden slår eksportrekorden fra sidste år med en fremgang på ca. 5 pct. til ca. 110.000 tons

Det er særdeles tilfredsstillende at eksporten når nye højder på trods af både større udfordringerne med at producere rent frø i Danmark og på trods af corona-krisen.

Søren Halbye, CCO i DLF og bestyrelsesformand i brancheforeningen Dansk Frø:

- Vi skal også fremover udnytte vores viden og styrkepositioner til at sikre gode udbytter og frø af god kvalitet til markedet. Derfor er et tæt samarbejde mellem forskerne, rådgivningstjenesten og frøbranchen nødvendigt, så vores frø også fremover kan produceres konkurrencedygtigt i Danmark.

Danmark er verdens største frøeksporterende land. Cirka 80 pct. af eksporten afsættes til EU-lande, hvor de største aftagere er Tyskland, Storbritannien og Frankrig. Frøet bruges til fodergræsmarker til kvæg og andre husdyr samt til private og professionelle græsplæner.


Læs mere om frøeksporten her.