Nyt hybridgræs Aalborg

Græstæppet på Aalborg stadion skulle egentlig først have været skiftet om et par år, men kommunen fremrykkede planerne, så i disse dage er AaB’s hjemmebane i gang med en større renovering
Nyt hybridgræs Aalborg

Den gamle bane er fjernet, og halvdelen af det ca. 30 cm tykke vækstlag er gravet af og erstattet med et nyt, der er blandet op i det gamle

Det nye underlag er i stand til at lede store regnskyl væk på kort tid

I samme forbindelse er der installeret et nyt sprinkleranlæg, der opfylder de internationale regler, så banen hurtigt kan vandes før kampen og i pausen.

- For at spare tid besluttede vi os få at installeret en rullegræsbane, da vi allerede har den første kamp på stadion den 4. september, hvor det danske U21 landshold møder Ukraine, fortæller Grounds Manager John Larsen, der har 25 års erfaring med pleje fodboldbaner i Aalborg Kommune.

-Da vi skulle vælge græs kontaktede vi DLF, og de havde heldigvis en bane klar på deres rullegræsarealer ved Ribe. Banen var oprindelig anlagt som reservebane til EM 2020, og den opfyldte de krav vi har til en superligabane i Aalborg. Inden vi fik leveret banen, blev den topdresset med 3-4 mm sand, eftersået med 400 kg frø græsfrø gødet og klippet ned i 2,5 cm’s højde.

Udlægningen af de 3,5 cm tykke græsruller gik i gang onsdag, og arbejdet er færdig fredag. Græstæppet skal i den kommende uge sys med kunststoffibre, der går 18 cm ned i underlaget og kun de øverste 1,5 cm bliver synlige i bunden af græstæppet.

-Græstæppet står nu tæt, jævn og ensartet på stadion, og jeg er fuldt ud tilfreds med resultatet og imponeret over den store professionalisme i de teams, der har været involveret i projektet, siger John Larsen. Jeg håber vi har en superflot plæne, der er klar til kamp om tre uger.

Rullegræsset, der nu ligger på Aalborg Portland Park, er etableret af engrapgræs og alm. rajgræs, og den er eftersået med en blanding af diploid Columbine og Dickens og 4turf plænerajgræs.