FC Midtjylland er klar til Champions League med græs 'made in Denmark'

Når mesterholdene fra Italien, Holland og England spiller i Herning, bliver de mødt af dansk græs i verdensklasse-niveau fra DLF
FC Midtjylland er klar til Champions League med græs 'made in Denmark'

I aften, d. 21. oktober, spiller FC Midtjylland sin første gruppekamp i Champions League mod italienske Atalanta

Senere venter kampe mod prominente modstandere fra hollandske Ajax Amsterdam og engelske Liverpool FC

Hjemmebanen, MCH Arena i Herning, har de seneste tre år vundet prisen som Danmarks bedste bane, kåret af anførerne i superligaen sammen med Spillerforeningen.

Men er banen klar til at blive eksponeret for millioner af fodboldfans, der følger deres yndlingshold i Premier League turneringen? Det har vi spurgt stabsleder Anders Faber Nielsen om.

-Da det stod klart, at FC Midtjylland kunne gå langt i europæisk fodbold, satte vi fart på eftersåningen med 200 kg Masterline Triple A. Vi har i løbet af sommeren arbejdet med mere topdressing, og vi har vertikaldrænet med større spyd i forbindelse med topdressingen for at lave bedre drænkanaler i vækstlaget. Det giver en bedre afdræning, så græsset har bedre betingelser, når efterårets regnskyl sætter ind.
Vi overvejer til enhver tid, hvornår vi skal arbejde på banen afhængigt af vejret, så timingen af de forskellige tiltag bliver optimeret. Til at holde gang i væksten bruger vi flydende gødning Mastercare WS 14-2-23 og afspændingsmidlet Magnum Oneshot, der hjælper græsset med at komme af med store regnskyl og vandingsvand fra overfladen. Med deltagelsen i Champions League bliver sæsonen mere presset, og derfor overvejer vi at opvarme banen tidligere end normalt for at opretholde væksten i græsset.

Eftersåningen er sket med Masterline Triple A, der er sammensat af rajgræssorter, der inkluderer både traditionelle plænerajgræsser og 4turf rajgræs, der tilsammen giver god slidstyrke, skudtæthed og høj stresstolerance.

Til spørgsmålet om Herning er klar til sin debut i Chamoions League, svarer Anders Faber Nielsen:
-Vi er stolte og det er dejligt med store kampe i Herning. Det giver nogle udfordringer, men dem er vi klar på at løse, og det er derfor, vi er her.