4TURF® - nu også en mulighed længere mod nord

Resultater fra SCANTURF konkluderer, at tetraploide rajgræs sorter har potentiale i frøblandinger til græsplæner i de nordiske lande. Almindelig rajgræs anbefales traditionelt kun i blandinger i den sydlige zone af de nordiske lande, men resultater fra SCANTURF afprøvningen konkluderer, at tetraploid rajgræs kan anvendes længere mod nord
4TURF® - nu også en mulighed længere mod nord

I SCANTURF er den testede tetraploide almindelige rajgræs (4turf ®) sort FABIAN 50% mindre vinterskadet end diploid almindelig rajgræs, samtidig med at den har en bedre vinterfarve på alle teststeder. Samme tendens blev også observeret i en af de nyeste sorter, TETRASTAR. Med stigende breddegrad kan det derfor være en fordel at kombinere diploide rajgræssorter i græsblandinger med en tetraploid sort som FABIAN eller TETRASTAR.

SCANTURF er en fælles nordisk afprøvning af plænegræs sorter (cool season grass). En plæneafprøvning (15-20 mm klippehøjde) på tre lokaliteter: Tystofte (Danmark), Landvik (Norge) og Ylistaro (Finland) og et slidforsøg (30 mm klippehøjde) på en lokalitet: Landvik (Norge).

Læs mere om SCANTURF-resultaterne i denne nyligt offentliggjorte artikel.