DLF græs i aktion på OL-golfbanerne

DLF har leveret græsfrø til alle greens på den spektakulære bane, der udgør rammerne for mændenes og kvindernes OL golfturnering i Japan
DLF græs i aktion på OL-golfbanerne

Golfturneringen er godt i gang, og efter fire runder kan vinderen hos mændene kåres på søndag

Kvindernes turnering starter på onsdag og afsluttes lørdag den 7. august

Begge turneringer spilles på Kasumigaseke Country Club norvest for Tokyo. Banen er næsten 100 år gammel og har været igennem et renoveringsprojekt i 2016, hvor dele af banen blev re-designet af Tom og Logan Fabio, hvilket indebar, at alle greens skulle lægges om med nyt græs.

Der er brugt krybende hvene på alle greens, og ud fra tests af flere sorter blev 007, der markedsføres af DLF på det nordamerikanske marked, udvalgt ud fra kriterier som suveræn tæthed, ensartethed, farve og stresstolerance. Mamaro Shoti, (billedet) der har ansvaret for OL-banen, har været meget tilfreds med 007, både i forhold til at management er ukompliceret, og at sorten klarer de høje sommertemperaturer fint.

Koncerndirektør i DLF, Søren Halbye holder også øje med det olympiske græs: ”Vi er rigtig glade for at, golfgræsset ser ud til at klare udfordringerne fint i både regn og sol. Og vi har noteret os, at flere af spillerne har haft meget positive kommentarer om græsset på banens greens”

Fakta
Krybende hvene kan tåle den lave klippehøjde ned til 3 mm på greens. Greens bliver klippet hver dag i højsæsonen. Frøproduktionen af hvene sker hovedsagelig i det nordvestlige USA, men DLF producerer også hvenefrø i Danmark. Hvenefrøene er bittesmå, og der går over 13 mio. frø til et kilo hvenefrø. 007 hører til den absolutte elite inden for krybende hvene og er forædlet og testet til at ligge helt i toppen med brugsegenskaber til golf og til at modstå et bredt spektrum af sygdomme.