Eftersåningsforsøg og lange rødder til Græs & Grill

Vi har netop haft premiere på vores Græs & Grill dage, hvor vi inviterede græsinteresserede groundsmen, greenkeepere, anlægsgartnere og kommunefolk til en faglig dag med fokus på græs og græspleje
Eftersåningsforsøg og lange rødder til Græs & Grill

Vejret var skønt, og det var fantastisk at gense så mange af vores kunder, som havde afsat dagen til at komme ud og få lidt inspiration.

Både på Hvidovre Stadion og Vildbjerg Idrætscenter kunne deltagerne med egne øje se, hvordan forskellige græsfrøblandinger klarer sig i eftersåningsforsøg. Vi havde udsået fire forskellige blandinger med tre forskellige udsædsmængder, og det var spændende at se, hvilke blandinger der tog sig bedst ud, og hvilke udsædsmængder, der giver den tætteste bane.

Deltagerne kunne også få svar på, hvordan de bedst garderer sig mod forårstørke, som vi vil se hyppigere i fremtiden. Svaret er lange, stærke rødder. Og det er netop, hvad vores 4turf-sorter har.

4turf laver lange rødder hurtigt og får også hurtigt et stærkt rodnet. Det betyde, at de kan nå det vand, der er dybt nede i jorden under en forårstørke. Vores forædlere har netop fokus på lange rødder og tester for det flere steder bl.a. på RadiMax faciliteten.

Er du interesseret i at høre mere om eftersåningsforsøgene, eller hvordan du sikrer dig en græsfrøblanding med 4turf, så tag fat i en af vores konsulenter.