Fra VM i ridesport til superliga på kun 6 dage

Fra VM i ridesport takker af for denne gang til FC Midtjylland møder AGF i Superligaen går der 6 dage. 6 dage hvor en sandet bane velegnet til hestehove skal forvandles til en Superligabane, der kan tåle knopstøvler. Hvordan kan det lade sig gøre?
Fra VM i ridesport til superliga på kun 6 dage

I 10 dage har MCH Arena været forvandlet til et sandet mekka for de bedste af de bedste inden for ridesport

Den grønne bane, hvor FC Midtjylland normalt slår sine folder, har været gemt væk under plader og et ordentlig lag specialsand

VM i ridesport sluttede i søndags. Herning Kommune (som har driften af MCH Arena) overtog allerede mandag middag banen for at skabe de helt rigtige rammer om Superliga-kampen på lørdag. Som det første er alt sandet blevet kørt væk, og pladerne fjernet. Herefter gik det store renoveringsarbejde af banen i gang. 4-5 cm dødt græs og vækstlag blev skrællet af, og der blev lagt 0,5- 1 cm nyt vækstlag ud, inden banen blev rettet op ved hjælp af laser. Medarbejderne i Herning Kommune har arbejde hurtigt, for allerede onsdag middag skulle de være klar til at modtage det første af 17 læs rullegræs.

Rullegræsset er lavet helt specielt til arenaen. Det blev anlagt tilbage i september 2020 på et helt særligt vækstlag, der passer lige præcis til forholdene på MCH Arena. Når vækstlagene er tilpasset hinanden 100 %, får man det ønskede humusindhold i vækstlaget, en bedre vandinfiltration, og man får et mere homogent vækstlag.

Rullegræsset er i de sidste to år blevet passet og plejet efter alle kunstens regler på vores produktionssted i Spandet i tæt samarbejde med Anders Nielsen fra Herning Kommune. Der er heldigvis kort transporttid mellem Spandet ved Ribe og MCH Arena, for vejrudsigten lover høje temperaturer også i denne uge.

Fakta:
Proturf PLUS rullegræs til MCH Arena er:

  • 4 cm tyk
  • 120 cm bred
  • 14 m lang
     

MCH Arena får leveret ca. 8.200 m2 rullegræs fordelt på 17 biler/træk. Der kommer 8 træk onsdag og 9 træk torsdag. Første læs blev leveret onsdag middag.

Du kan læse mere om vores ProTurf PLUS rullegræsløsning her.