Så flerårige blomsterfrø nu

Hvis du vil have glæde af de flotte, flerårige blomsterblandinger i løbet af næste sommer, så er det nu, du skal igang med at så
Så flerårige blomsterfrø nu

August/september er et godt tidspunkt at etablere din nye flerårige blomstermark

Varmen i jorden er høj med tilstrækkelig fugtighed til at igangsætte spiringen

Blomsterfrøblomster er meget nøjsomme, og derfor må arealet ikke gødes. For de flerårige blomstermarker er det vigtigt at klippe arealet efter afblomstring i 10 cm højde og fjerne afklippet, for ellers fungerer det som gødning.

Se herunder hvordan du opnår du et godt resultat ved etablering af blomsterfrøblandinger.

Sådan gør du:

  • Bearbejd først jorden til et godt såbed. ”Falsk” såbed er en meget stor fordel. Det praktiseres ved gentagne gange at bearbejde arealet, hvor du vil have blomsterengen. Derved stimuleres ukrudtsfrøene til at spire, som så kan bekæmpes i dets spæde start. Dog skal det ikke gøres så mange gange, at du udtørrer jorden helt.
  • Fjern større sten, rødder og lignende.
  • Gør jorden plan med en rive.
  • Så herefter den anbefalede frømængde. Bland gerne blomsterfrøene op med Rehofix for en nemmere frøfordeling.
  • ”Bind” frøene til jordoverfladen med en let nedrivning og eventuelt let tromling eller stampning af jorden.
  • Fjern løbende tidsler, kvikgræs, gråbynke og andre uønskede arter.
  • Nyd din blomstermark sommeren over, og lad den stå, til blomsterne har smidt deres frø. Herefter fjerner du afklippet fra arealet (senest 1. marts), så gødningseffekten fjernes fra arealet.

Her får du vores bud på to flotte blandinger:

Eksklusiv Staudeeng: Udelukkende forædlede sorter. Det giver et mere have-agtigt udtryk med stor farveintensitet. Farvespillet ændrer sig gennem sæsonen alt efter hvilke arter, der er i blomst på det pågældende tidspunkt.
Dansk Vildeng: Flot blanding, der består af 28 forskellige vilde danske blomster. Frøene er indsamlet og fremablet i Danmark.