DLF sætter Rusland-strategi i bero - opdateret juni 2022

Pressemeddelelse: DLF stopper med at sende frøleverancer til Rusland
DLF sætter Rusland-strategi i bero - opdateret juni 2022

DLF finder, at den militære invasion i Ukraine er fuldstændig uacceptabel og tager stærkt afstand fra de igangværende umenneskelige handlinger, der finder sted på ukrainsk jord

Den tragiske situation i Ukraine påvirker alle dybt, og konsekvenserne af den katastrofale krise er meget vidtrækkende. Respekt, tillid og integritet er vigtige værdier i DLF, og i den nuværende situation kan frøvirksomheden ikke fortsætte med "business as usual" i Rusland.

Frøindustrien er midt i højsæsonen, og frøvarer har gennem nogle uger været undervejs til kunderne, og den første del af forårssalget derovre er gennemført. DLF har imidlertid nu med omgående virkning besluttet at sætte sin strategi i Rusland i bero, og der vil ikke blive sendt flere varer afsted til Rusland.

DLF har både en moralsk forpligtelse og et ansvar over for alle sine medarbejdere, herunder sine russiske kolleger, som loyalt har været med til at udvikle virksomhedens forretning. DLF vil derfor bevare sine organisationer med over 30 dygtige kolleger i såvel DLF Seeds LLC som DLF Beet Seed i Rusland.

Opdatering pr. 7. juni 2022

DLF leverer frø til Rusland

Verden står midt i en accelererende fødevarekrise, og fra FN lyder der nu en opfordring til alle aktører om at opretholde fødevareproduktionen i Ukraine og Rusland samt at sikre eksporten af fødevarer herfra.

På tilsvarende vis har EU's sanktionspolitik undtaget produkter, der indgår i landbrugs- og fødevareproduktion, hvor frø er en essentiel del af forsyningskæden.

DLF stillede i marts 2022 eksporten af frø til Rusland og Belarus i bero. På baggrund af den seneste appel fra FN med henblik på at forhindre en fødevarekrise, har DLF besluttet at levere frø til fodergræs og roer til de to lande.

DLF følger fortsat EU’s sanktionspolitik, og formålet med eksporten af frø er at sikre frø til landbrugs- og fødevareproduktionen. Det betyder samtidig også, at DLF ikke vil levere plænegræs til Rusland og Belarus.

For yderligere at understøtte en hurtig genopretning af fødevareproduktionen i Ukraine vil DLF donere roe- og fodergræsfrø til de ukrainske landmænd på niveau med et års salg.