Jordbundsanalyse

Skal dit græs være flot, tæt og slidstærkt, så kræver det et godt udgangspunkt; nemlig en sund og næringsrig jord. Hvis jorden ikke indeholder de næringsstoffer, som de små græsplanter har behov for, kan de ikke vokse sig sunde og stærke. Og så får ukrudtet lettere overtaget, området bliver mere modtagelig over for slid og sygdomme, og græsset mister sin fine, grønne farve. Lad os analysere din jord, så du får vished om, hvilke næringsstoffer der mangler eller er for meget af.

Vækstlag på græsplæne

Hvilken analyse skal du vælge?

Ved en standard jordbundsanalyse analyserer vi jorden for reaktionstal Rt, fosfortal Pt, kalital Kt og magnesiumtal Mgt. Disse grundlæggende tal afslører de største mangler. Analysen kan udvides til også at omfatte et eller flere mikronæringsstoffer.

Hvor ofte, hvordan, hvornår?

Vi anbefaler, at du får lavet en jordbundsanalyse hvert tredje år. Det sikrer, at du kan følge udviklingen og dermed ved, om din gødningsstrategi er optimal i forhold til planternes forsyning.

Vi anbefaler, at du tager ca. 20 stik til hver prøve og én prøve for hver boldbane, alt efter hvor ensartet jordbunden er på det pågældende sted.

Efteråret er optimalt tidspunkt til prøvetagning. Det giver dig tid til at indkøbe og sprede nogle af de tungtopløselige produkter, såsom f.eks. kieserit til udbedring af magnesiummangel.

Sådan gør du

 1. Kontakt os så sender vi bægre til jordprøverne. Jordbor kan købes til 98,00 kr. pr. stk. ekskl. moms. 
   
 2. Prøverne skal være repræsentative for arealet. Udtag mindst 16 stik pr. hektar eller 16-20 stik pr. green. Bland jorden godt og fyld prøvebægeret helt op. Der skal bruges ét prøvebæger pr. analyse. Vi foretager kun analyse af plænejord.
   
 3. Udfyld registreringsskemaet. Hent registreringsskemaet her.

 4. Indsend prøven til:
  DLF A/S
  Højmevej 12
  5250 Odense SV

OBS: svartiden er op til 20 arbejdsdage. 

Kontakt os

Vi hjælper gerne

Har du brug for hjælp? Så tag fat i os!
Vælg område i boksen.

Sport & anlæg - Administration
Sport & anlæg - Golf
Sport & anlæg - Jylland/Fyn
Sport & anlæg - Sjælland

Tel.:

Mail:

Find kontaktperson

havespil på grøn græsplæne

Leder du efter gødning til din egen have?

Grønnere, tættere og stærkere græsplæne med mindre ukrudt?