Spade graver i jorden ved græsplanter

Roden til alt godt - bedre, stærkere og grønnere græs

Klimaforandringer gør græspleje mere krævende. Vi har undersøgt forskellige græssorter for at se, hvilke der klarer sig bedst under svære forhold som f.eks. tørke, og hvilke der bruger næringsstofferne mest effektivt for at forbedre græsplantens styrke og sundhed. Hemmeligheden ligger i plantens rødder. Vores dybdegående kendskab til hvordan græsrødderne klarer sig, kan hjælpe dig i græsplejen på de grønne arealer.

Igennem vores verdensomspændende forsknings- og forædlingsnetværk samt det helt særlige RadiMax rod-screeningsanlæg, har vi fået en unik indsigt i vores græssers rodsystem. Resultater viser, at sorter, der har dybtgående rødder og en stor rodmasse, er bedre til at klare ændrede miljø- og klimamæssige forhold som f.eks. tørke. Græssorter med et dybt rodnet har et stærkt fundament, og det giver flere spilletimer og et flottere græstæppe. Fotosyntesen i græsplanten gør, at græsset omdanner CO2, og i den proces laver den en forbedret kulstofbinding i jorden. Desuden giver de dig en økonomisk besparelse pga. mindre behov for vanding.

En dyb rodmasse betyder: 

  • Bedre vækst under og efter tørke
  • Færre reparationer og flere spilletimer
  • Flottere græs og mindre vedligehold
  • Mindre behov for vanding og gødning  

Om RadiMax

Hurtig rodvækst er altid vigtigt, fordi det hjælper planten med at etablere sig hurtigere. Rodstrukturen er også meget vigtigt under tørke, hvor der stadig er vand i de dybere jordlag. 

Sammen med Københavns Universitet tester vi forskellige græssorters rodstruktur på verdens mest avancerede rod-screeningsanlæg, RadiMax. Her er det muligt at tage billeder af rødderne ned til 3 meters dybde, samtidig med at plantematerialet udsættes for tiltagende tørke over en fugtighedsgradient, der kan induceres i systemet. På denne måde kan vi screene rodsystemerne på de forskellige græssorter for at se, hvilke der klarer sig bedst under tørke.  

 

Illustration af RadiMas rodscreeningsanlægget

"Verified by RadiMax" sorter

4turf® (Tetraploid alm. rajgræs) sorter:

Strandsvingel-sorter: 

ProNitro® coated græsfrø har, hvad der skal til for at forberede sig på forårstørke

Du behøver ikke at miste nysået græs pga. forårstørke. Vores ProNitro® coatning giver nye, sarte græsplanter den helt rigtige næring, de har brug for for at få en stærk vækst og dybere rødder. ProNitro®-belagte græsfrø giver græsplanter, der etablerer sig hurtigere og får 30 % længere rødder. Dette giver dem større chance til at overleve en forårstørke.

Kontakt os

Vi hjælper gerne

Har du brug for hjælp? Så tag fat i os!
Vælg område i boksen.

Sport & anlæg - Administration
Sport & anlæg - Golf
Sport & anlæg - Jylland/Fyn
Sport & anlæg - Sjælland

Tel.:

Mail:

Find kontaktperson