Innovation
Betydningen af høj kvalitetsfrø til bæredygtig landbrugsproduktion var grundtanken bag dannelsen af DLF i 1906. Siden da har innovation, forskning og udvikling været drivkraften bag ambitionen om at kunne levere frø til en grønnere fremtid.
Der er et stigende behov for at opnå ”mere med mindre”. Ganske enkelt skal vi sikre større kvalitet og produktivitet på marken med færre ressourcer. Det vil hjælpe med at sikre en stabil fødevareforsyning og livskvalitet for en voksende befolkning samtidig med, at vi reducerer vores miljømæssige og klimamæssige fodaftryk.
Vi udvikler konstant nye og bedre produkter, der er ideelle til lokale klimatiske og miljømæssige forhold. Det er ikke nemt, men det er kritisk for en mere bæredygtig og produktiv fremtid
Kunsten at planteforædle
Innovation og planteforædling er kernen i vores arbejde. Vores R&D-teams arbejder kontinuerligt med at evaluere flere generationer af plantemateriale og vælge de rette individer til at skabe de nye og bedre sorter. Det er et udvælgelsesløb - og vi ender altid med vindere!
At forædle nye og bedre produkter til kunderne er en udfordrende opgave. For at lykkes samarbejder et bredt spektrum af dygtige kolleger for at sikre, at der indsamles data af høj kvalitet, at de rigtige beslutninger træffes, og at de bedste produkter - som skaber værdi for slutbrugerne - går videre til kommerciel anvendelse.
Alt i alt er vores innovative arbejde bygget på en klassisk kombination af at udnytte global skala, ekspertpersonale, ny teknologi og eksterne partnerskaber.
Lokale behov kræver lokale frø
Selv de mest robuste foder- og græsfrø er følsomme. Det, der fungerer fantastisk i Nordeuropa, har måske ingen chance i Sydamerika.
Derfor har vi dygtige kolleger over hele verden, hvis opgave er at tilpasse produkter til lokale klimatiske forhold. Globalt set har vi 25 forædlingsstationersteder og mere end 40 forsøgslokaliteter, hvilket gør det muligt for os at teste og skræddersy produkter til enhver region.
Forskning på tværs af områder
At levere frø til en grønnere fremtid handler ikke kun om at fremavle planter, der kan vokse i et specifikt miljø. Den virkelige værdi kommer fra ydeevnen på en sportsbane, mælkeudbyttet fra en ko eller de grønne områder uden for vores vindue.
Vores forskning fokuserer på at udvikle sportsgræsser, der er mere slidtolerante for at øge antallet af spilletimer, samtidig med at behovet for kunstvanding og kemikalier reduceres. Inden for fodersektoren avler vi for højere fiberfordøjelighed i vores produkter, da øget fordøjelighed direkte oversættes til højere mælkeproduktion med samme indtag.
Derudover bruger vi avancerede teknologier og specialiserede faciliteter til at evaluere fodersorter med reduceret miljøpåvirkning. Her fokuserer vi på, hvordan vores sorter kan bidrage til at reducere metan-emissioner og øge robustheden over for tørke eller ekstreme klimaforhold.
Mere end 10 pct.
af vores medarbejdere arbejder inden for forskning og udvikling.
25 forædlingsstationer
rundt om i verden hjælper os med at tilpasse vores frø til lokale behov.
Mere end 40 forsøgslokaliteter
globalt tester alt vores materiale for at sikre udbyttet.
Vil du med på holdet?
Vi er stolte af vores 2.200 medarbejdere fordelt over hele verden. De er vores største aktiv, og vi er altid på udkig efter nye talenter med interesse inden for vores branche. Hold øje med vores karriereside for nye og spændende jobmuligheder.
Et glimt ind i fremtiden
Ingen ved, hvordan fremtiden ser ud, men vi forsøger konstant at forudsige den. Det er nødvendigt, fordi det typisk tager 7-10 år at lave en ny sort. Der kan ske meget i en sådan periode - ligesom klimaændringerne, som vi observerer lige nu. Heldigvis gør vores globale tilstedeværelse det muligt for os at reagere hurtigt på pludselige markedsmæssige behov, da vi kan bygge videre på sorter og viden, der er skabt i områder, der allerede har stået over for lignende udfordringer.
Vi er altid på tæerne for at opnå mere - ved at udnytte de nyeste teknologier inden for kunstig intelligens, fjernsensorik og avancerede genetiske analyser. Disse værktøjer hjælper os med at forædle hurtigere og mere præcist end nogensinde før. Når vi møder udfordringerne, kan vi udnytte dem og lære, hvordan vi udvikler afgrøder og græs til det, der kommer i morgen.
Hvem ville have troet, at små frø kunne gøre så stor en forskel?
Innovation, fantasi og masser af samarbejde.
Ved at bringe forskellig ekspertise og ressourcer sammen sikrer vi endnu bedre resultater. Derfor er vi glade for at have nogle af de dygtigste mennesker i branchen hos os - og samarbejde med førende institutioner i udviklingen af nye produkter og teknologier. Dette inkluderer bl.a.
Københavns Universitet og Aarhus Universitet i Danmark, AgResearch i New Zealand, INIA i Sydamerika og Rutgers University i Nordamerika. Udover disse tætte relationer strækker vores samarbejde sig til mere end 30 internationale akademiske forskningsinstitutioner. Disse partnerskaber hjælper os med at udvikle bedre produkter til lokale markeder.
Udfordring accepteret
At levere mere bæredygtige græsser, kløver, roer og andre afgrøder i det tempererede klima er en kæmpe opgave. Nogle vil sige, at det næsten er umuligt med de klimaændringer, der allerede er i gang. Men det er det, vi gør - den umulige kunst at forbedre fremtiden - med naturens egen kode: Genetik.