120 deltog i grønne dage - det er altid en dag, hvor man får en masse inspiration!

Erfaringer, ny viden og fortællinger om nye produkter blev glædeligt udvekslet mellem de over 120 kunder hos DLF, som deltog på årets ’Grønne Dage’ den 7. marts i Aalborg og den 8. marts i Kolding
120 deltog i grønne dage - det er altid en dag, hvor man får en masse inspiration!

I over 30 år har DLF årligt afholdt ’Grønne Dage’

En temadag specielt rettet mod beslutningstagere inden for det grønne område samt professionelle græsplejere i kommunalt regi

- Grønne Dage handler om at kigge ind i fremtiden, og hvad der sker af udviklinger inden for græs. Det er vores årlige måde, hvor vi orienterer vores kunder om nyheder i vores produktkatalog, nye forsøg, opdateringer til gamle græssorter, salttolerance, tørke, sygdomme, forårstørke og meget mere, siger Kasper Kildevæld, salgskonsulent hos DLF og oplægsholder på årets Grønne Dage.

- Det er altid en dag, hvor man får en hel masse inspiration til, hvordan man kan pleje sit græs, og så er det altid fantastisk at mødes med de mange andre aktører i græsbranchen. Vi snakker selvfølgelig alle sammen med konsulenterne fra DLF på enkeltmandsbasis, men det giver noget andet, når vi alle sammen mødes og deler erfaringer på tværs, fortæller John Larsen, der har været en af de ansvarlige for græsbanen på Aalborg Stadion i 27 år og har deltaget i ’Grønne Dage’ næsten lige så længe.

 

 

I år lå fokus på nyheder inden for græsverdenen

Per Knudsen fra DLF holdt blandt andet oplæg om ny bæredygtig gødning, som er 100 procent økologisk, samt økologiske græsfrø, som DLF har udviklet. Han fortalte også om nye mikronæringsstoffer, som er med til at forhindre, at græsset bliver spist af svampe.

Fremtidens fodbold kan spilles på hybridgræs

Et af de helt store temaer for dagen var muligheder for hybridgræs som rullegræs

Her var Rob de Heer fra Sports Pitch Systems taget helt fra Holland for at fortælle om en helt ny type specialgræs, som vi kalder for Lay ’n’ Play Hybrid.

DLF Lay ’n’ Play er den perfekte kombination af naturgræs og kunstgræs, som giver alle fordelene ved en naturgræsbane sammen med styrken og holdbarheden fra kunstgræs. På Lay ’n’ Play kan der spilles omkring 800 timer, før det skal skiftes, hvor man på en almindelig bane kun kan spille omkring 400 timer.

Samtidig har Lay ’n’ Play en masse miljømæssige fordele, da det efter etableringen består af mere end 90 procent naturgræs og dermed bidrager til reduktion af CO2 til atmosfæren.

- Det er enormt spændende at høre, hvad der sker af udviklinger inden for fodboldgræs. Man har jo hørt meget om hybridgræs, men det er fedt, at der bliver smidt konkrete tal på, så man får en forståelse for, hvad der virker, og hvad der kan betale sig. Man hører mange forskellige ting rundt omkring, så det er fedt, at DLF hjælper med at skabe overblikket og sortere løgnhistorier fra fakta, siger Karsten Paaske, der er formand for Groundsman Association Danmark.

Du kan læse mere om Lay ’n’ Play Hybrid græs her.

DBU kom på banen

Anders Faber Nielsen, som er græs- og baneansvarlig hos DBU, holdt oplæg om DBU’s øgede fokus på breddebaner

Her blev der kigget meget ind i, hvordan man passer på miljøet ved en drift og vedligeholdelse, der kan være næsten pesticide-fri.

Mikrokløver kan være en løsning, der holder plænen grøn, frisk og bæredygtig. Mikrokløver er en bælgplante, som fra naturens side er i stand til at fiksere kvælstof fra luften, så græsset bliver selvforsynende med gødning.

Mikrokløvers konkurrenceevne over for ukrudt er også en stor fordel. Planten udfylder hurtigt bare pletter, så ukrudtet ikke når at få fat og reducerer dermed behovet for herbicider.

Du kan læse mere om Mikrokløver her.

- Det er spændende at høre om mikrokløver, men det er også generelt opmuntrende, at DLF har hevet DBU med ind i et samarbejde. DBU har været lidt langt væk fra groundsmandsbranchen i forhold til, at vi laver baner for dem, så det er fedt at komme tæt på dem og få dem med på banen, siger Karsten Paaske.

Til årets Grønne Dage deltog personer, som står for pleje og vedligeholdelse af golfbaner, superliga stadioner, fodboldbaner for bredde samt anlægsgartnere og ansatte ved kommuner, som passer grønne arealer. Sandmoseskolen deltog også med flere elever.